© Rootsville.eu

Vanisha Gould (US)
tiltle: She's Not Shiny, She's Not Smooth
music: Jazz
release date: november 08, 2024
label: Cellar Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Vanisha Gould

© Rootsville 2024


Zangeres Vanisha Gould werd geïnspireerd door artiesten als Billie Holiday, Sarah Vaughan, Joni Mitchell, Carmen McRae en Ella Fitzgerald, ze heeft met succes haar eigen geluid gecureerd als componist en bandleider. Ze speelt originele nummers en muziek uit het Great American Songbook op podia in New York en overzee en streeft ernaar om haar stem te blijven delen met het publiek in New York en daarbuiten.

"She's Not SHiny, She's Not Smooth - maar het licht, het weerspiegelt elke richel in haar wezen..." Dat zijn de eerste regels waarmee dit album wordt geïntroduceerd en waarmee ik mezelf voorstel. Ik ben niet perfect. Dit album is niet perfect. Maar het is helemaal ik, met alle scherpe en gladde randen. Mijn lisp, mijn ellende, samen met mijn vreugde, allemaal uitgesproken. Dit ben ik.

Ik word op deze plaat vergezeld door mijn partners in crime. Ze weten dat ik niet glanzend ben, ze weten dat ik niet glad ben, maar toch geven ze me zoveel liefde en, het allerbelangrijkste, mijn muziek - ze spelen en dienen met zoveel zorg.

Ik heb nooit kinderen gekregen, dus ik noem deze deuntjes mijn kinderen, en mijn band - ik noem ze mijn muzikale geliefden. Want zonder hen zouden deze liedjes gewoon melodie, akkoorden en teksten op papier zijn.

Vanisha Gould - voice
Chris McCarthy - piano
John Sims - bass
Jongkuk Kim - drums

tracks:

01 She’s Not Shiny, She’s Not Smooth
02 Demure
03 Real Estate Agent Love Song
04 Cute Boy
05 Get Out Of My Way
06 Just A Man
07 Oh My Dear Friends
08 Now That You're Here
09 Donovan
10 Don't Worry Bout Me
11 New Dance